У ніч після виборів Росія намагалася втрутитись у систему ЦВК — Аваков

У ніч після виборів Росія намагалася втрутитись у систему ЦВК — Аваков

Фото, відео
Укрінформ
У ніч підрахунку голосів після першого туру президентських виборів кіберполіція зафіксувала спроби втручання у системи Центральної виборчої комісії з боку Росії.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на Київському безпековому форумі 11 квітня, повідомляє прес-служба МВС.

«Ми дали нашим сусідам не так багато можливостей з технічного боку втручатися у виборчий процес. Разом з тим, у ніч підрахунку голосів ми фіксували спроби втручання в нашу систему через кіберзагрози. Це були не масові атаки. Вони розвідували можливості наших систем. Але вони в нас надійні, тут можна подякувати колегам із Держспецзв’язку, СБУ і кіберполіції», - сказав Аваков.

Читайте також: На незаконній агітації спіймали депутатів і мерів - Аваков

Водночас міністр підкреслив, що проведення чесних виборів – це питання нацбезпеки, і, якби процес був непрозорим або президент обраний не легітимно, дуже ймовірне проведення акцій протесту.

«Тоді б розпочався перехідний хаос. Це б укотре ослабило Україну. Тут би Росія точно втрутилась. Тому треба проводити вибори так, щоб Росія не могла зробити ніяку свою провокацію», - заявив Аваков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-