Євросоюз припинив випуск банкнот у €500

Євросоюз припинив випуск банкнот у €500

Відео
Укрінформ
Німеччина й Австрія останніми з країн Єврозони припинили випуск банкнот номіналом €500. 

Німеччина та Австрія з п'ятниці, 26 квітня, припинили випуск банкноти номіналом в €500, повідомляє DW. Решта 17 країн Єврозони зробили це ще в січні. Але ФРН та Австрії надали можливість "плавного переходу", адже в цих країнах в обігу перебуває найбільше 500-єврових купюр.

Банкноти номіналом в €500, які зараз перебувають на руках у громадян, не вилучають із обігу. Ними можна користуватися та обмінювати без будь-яких обмежень.

Європейський центробанк вирішив припинити випуск банкнот номіналом в €500 через побоювання, що вони можуть "сприяти незаконній діяльності": купюри саме такого високого номіналу найчастіше використовували в операціях, пов'язаних з відмиванням грошей, ухиленням від сплати податків та фінансуванням тероризму.

Банкноти в €500 іноді називають "Бен Ладеном", адже їх можна легко та непомітно перевозити. Наприклад, €1 млн в таких купюрах важить лише 2,2 кг та легко вміщається в сумку від ноутбука.

Читайте також: Антиолігархічний план Європи для України: гроші лише малим і середульшим

З 28 травня Європейський центральний банк запустить в обіг нові банкноти номіналом 100 та 200 євро, які краще захищені, ніж старі купюри цих номіналів. Нові банкноти матимуть ті самі елементи захисту, що й нові купюри номіналом €50, випущені у 2017 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-