Єврокомісія виділяє майже €130 мільйонів на термінал скрапленого газу в Польщі

Єврокомісія виділяє майже €130 мільйонів на термінал скрапленого газу в Польщі

Укрінформ
Європейська комісія вирішила виділити 128 мільйонів євро на проект інфраструктурної розбудови терміналу скрапленого газу в місці Свіноуйсьце на узбережжі Балтійського моря.

Про це заявив речник Єврокомісії Александер Вінтерштайн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Єврокомісія сьогодні схвалила підписання угоди між урядом Польщі та польською компанією LNG щодо продовження терміналу скрапленого газу на північному сході Польщі до узбережжя Балтійського моря. ЄС виділяє на цей проект майже 128 мільйонів євро з Європейського фонду регіонального розвитку. Це єдина конструкція такого розміру у Центральній, Східній та Північній Європі», - зауважив речник Єврокомісії.

Він додав, що реалізація проекту відкриє польський ринок для нових постачальників і зробить відчутний внесок у диверсифікацію та безпеку джерел постачання енергії.

Читайте також: Україна готова гарантувати безпеку транзиту газу до ЄС — Гройсман

За даними Єврокомісії, разом із проектом Baltic Pipe ("Балтійський трубопровід"), на будівництво якого ЄС виділив минулого тижня 215 мільйонів євро, новий термінал скрапленого газу у Свіноуйсьце підвищить енергетичну безпеку Польщі. Як передбачається, завдяки Baltic Pipe уже з 2022 року на ринок країни постачатиметься газ із Північного моря, який надходитиме далі, зокрема до країн Балтії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-