У Фінляндії обирають новий парламент

У Фінляндії обирають новий парламент

Укрінформ
У Фінляндії сьогодні проходять парламентські вибори, на яких імовірна перемога лівих сил.

Про це пише The Guardian.

«Фінляндія може обрати першого лівого прем'єр-міністра за два десятиліття на парламентських виборах у неділю», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, одним із чинників імовірного тріумфу лівих є те, що виборці стурбовані майбутнім їхньої системи соціального добробуту на тлі зростання витрат на забезпечення соціальних виплат у країні зі швидкими темпами старіння населення.

Якщо опитування громадської думки правильно спрогнозували результат, то здатність лівої партії соціал-демократів керувати урядом може ускладнитися зростанням підтримки фінської націоналістичної партії, що підняла свій рейтинг на хвилі антиіммігрантських настроїв, які охоплюють північні країни Європи.

Читайте також: Президент Фінляндії заявив Путіну, що в "кримських" санкціях винна Росія

Опитування, проведене телеканалом Yle, показало, що соціал-демократи можуть здобути 19% голосів, надавши своєму лідеру Антті Рінне право формування уряду.

Партія націоналістів знаходиться на другому місці з підтримкою 16,3% голосів - зліт, що стався після того, як на початку року сталася низка випадків сексуального насильства над дітьми з боку чоловіків-мігрантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-