Президент Фінляндії заявив Путіну, що в

Президент Фінляндії заявив Путіну, що в "кримських" санкціях винна Росія

Укрінформ
Фінський президент Саулі Нііністьо заявив президенту РФ Володимиру Путіну, що Москва сама винна в тому, що проти неї після анексії Криму ввели санкції.
Про це повідомляє Yle із посиланням на заяву, зроблену у вівторок президентом Фінляндії під час зустрічі з Путіним в Санкт-Петербурзі на форумі, присвяченому Арктиці.

«Президент Фінляндії Саулі Нііністьо заявив російському президенту Володимиру Путіну, що Росія сама винна в санкціях, які проти неї ввели після анексії Криму», - йдеться в повідомленні.

Фінський президент також підкреслив, що ці санкції буду діяти, доки позиція Москви не зміниться.

Читайте також: Кнайссль пояснила, чому Австрія підтримує санкції ЄС проти Росії

Зі свого боку, Путін відповів, що «форум присвячений Арктиці» і підкреслив, що не хотів би, щоби через «не прийняті вчасно міри або злочинну бездіяльність Арктика перетворилася в щось на кшталт Криму, а Крим – на пустелю». Також Путін додав, що РФ має через санкції «значно менші» збитки, ніж Європа.

Як відомо, економічні санкції були введені проти Росії США, ЄС та деякими іншими країнами навесні 2014 року – після того, як РФ незаконно анексувала український півострів Крим та почала збройну агресію на сході України. Санкційні пакти кілька разів розширювалися та посилювалися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-