Кнайссль пояснила, чому Австрія підтримує санкції ЄС проти Росії

Кнайссль пояснила, чому Австрія підтримує санкції ЄС проти Росії

Укрінформ
Австрія підтримала введення та продовження санкцій Євросоюзу проти Росії тому, що ставить на передній край повагу до міжнародного права.

Про це заявила у неділю в інтерв’ю австрійському телеканалу ORF-2 міністр закордонних справ Австрії Карін Кнайссль.

"Санкції були вперше застосовані у 2014 році і відтоді продовжувалися? Ми жодного разу не вийшли з них. Чому? Тому що ми ставимо на передній край повагу до міжнародного права. Анексія – це порушення міжнародного права", - заявила Кнайссль, коментуючи своє ставлення до санкції ЄС проти Росії з огляду на критику цих обмежувальних заходів з боку "Австрійської партії свободи" (FPO), від якої вона й була призначено главою МЗС.

Читайте також: G7 готові до нових санкцій проти РФ у разі необхідності - коммюніке

Австрійський міністр також відповіла на питання, чи не виключає вона того, що російська влада може мати вплив на окремих австрійських політиків з правопопулістської FPO, як це було в Німеччині, де ЗМІ повідомили про використання Росією у своїх цілях депутата Бундестагу від правопопулістської партії AfD.

"Те, що я обговорюю у своїх зовнішньополітичних контактах з російським урядом – це зовнішня політика в рамках австрійських інтересів. Саме про це йде мова", - заявила Кнайссль.

Читайте також: Путін шантажує Україну на €2,3 мільярда – BILD

Також вона повідомила, що ближчим часом супроводжуватиме президента Австрії Александера Ван дер Беллена під час його візиту до РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-