Парламент Британії проголосував проти 8 варіантів Brexit

Парламент Британії проголосував проти 8 варіантів Brexit

Укрінформ
Палата громад Великої Британії проголосувала проти всіх альтернативних варіантів Brexit, запропонованих різними партіями і політичними групами.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Спікер Палати громад Джон Беркоу виніс на голосування вісім пропозицій, альтернативних угоді про вихід Великої Британії зі складу Євросоюзу, яку прем'єр-міністерка Тереза ​​Мей погодила з Єврокомісією в листопаді 2018 року. Депутатам видали листок, в якому їм пропонувалося проставити "так" або "ні" навпроти кожної з восьми опцій.

Однак, депутати не підтримали ані «Brexit без угоди», ані варіант «Норвегія +», що передбачає збереження членства в єдиному європейському ринку, ані пропозицію щодо нового референдуму.

Читайте також: Brexit: авантюра перетворюється на хаос

Найбільше голосів зібрали пропозиції про те, щоб винести будь-яку угоду з ЄС на референдум (268 голосів), про митний союз з ЄС (264 голоси) і пропозицію опозиційної Лейбористської партії про митний союз при тісній співпраці з ЄС на інших напрямках (237 голосів).

Палата планує продовжити пошуки прийнятного для більшості варіанту Brexit в понеділок.

Читайте також: ЄС може відкласти Brexit до квітня 2020 року - The Guardian

Раніше прем'єр-міністерка Великої Британії Тереза Мей заявила, що піде з посади до наступного етапу переговорів по Brexit, якщо парламент з третьої спроби ухвалить угоду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-