Мей піде у відставку, якщо парламент з третьої спроби ухвалить Brexit-угоду

Мей піде у відставку, якщо парламент з третьої спроби ухвалить Brexit-угоду

Укрінформ
Голова уряду Великої Британії готова пожертвувати своєю посадою та піти у відставку, якщо парламент все ж схвалить погоджену нею з ЄС угоду про Brexit.

Про це повідомляє Reuters.

“Британський прем'єр-міністр Тереза Мей заявила в середу, що вона піде у відставку, якщо її двічі відхилена угода про вихід з ЄС пройде схвалення з третьої спроби, роблячи останню спробу переконати противників угоди у своїй консервативній партії підтримати її проект”, - йдеться у повідомленні.

Мей повідомила на зборах консерваторів, що вона піде з посади, якщо її план виходу з ЄС нарешті пройде через парламент, щоб забезпечити спокійний шлях для нового очільника уряду, для подальших кроків у перемовинах щодо майбутніх відносини Британії з Європейською Спільнотою.

Читайте також: Мей гарантує Brexit, якщо парламент підтримає угоду

Як повідомляв Укрінформ, за підсумками саміту країн-членів ЄС в ніч проти п'ятниці, 22 березня, Євросоюз погодився відтермінувати Brexit з 29 березня до 22 травня, але за умови, що британська Палата громад проголосує за відповідну угоду наступного тижня. Якщо ж голосування провалиться втретє - Великобританія буде змушена вийти з ЄС 12 квітня.

У вівторок, 26 березня, три члени британського уряду - Річард Гаррінгтон, Алістер Берт та Стів Брайн, незгодні з політикою голови уряду Терези Мей щодо Brexit, подали у відставку після того, як парламент напередодні взяв під контроль подальшу долю процесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-