НАТО має посилити ядерне стримування Росії – Карпентер

НАТО має посилити ядерне стримування Росії – Карпентер

Укрінформ
Північноатлантичний альянс має докласти додаткових зусиль для посилення ядерного стримування РФ, яка допускає можливість застосування нестратегічної ядерної зброї проти сусідніх країн для різкого припинення конфліктів.

Таке переконання висловив в інтерв'ю Укрінформу екс-радник віце-президента США, колишній помічник глави Пентагону Майкл Карпентер.

"Це є частиною російської військової доктрини, що вони можуть застосувати нестратегічну ядерну зброю, аби різко припинити конфлікт з однією із сусідніх країн, яка не є ядерною державою", - зазначив експерт, додавши, що ця загроза є реальною.

За його словами, така позиція РФ, закріплена у стратегічних керівних документах, є приводом для занепокоєння.

"Я думаю, єдиним виходом в цій ситуації є стримування – очевидно, це стосується НАТО – і йдеться про ядерне стримування", - зауважив Карпентер.

Що ж стосується країн, які не є членами Альянсу, такі як Україна, за його словами, потрібно розглядати звичайні засоби захисту.

Читайте також: Українська громада закликає Канаду продовжувати тиснути на Росію

"Нам потрібно настільки підняти ціну для Росії за використання нею будь-якого типу озброєння – як нестратегічної ядерної зброї, так і сучасних звичайних видів, здатних спричинити масові втрати – щоб зробити її непідйомною для росіян. Це єдиний реальний спосіб розв'язати проблему", - підкреслив колишній високопоставлений чиновник адміністрації США.

Як повідомлялося, минулого тижня головнокомандувач Збройних сил США у Європі генерал армії Кертіс Скапаротті заявив на слуханнях в Конгресі, що росіяни серйозно обмірковують використання нестратегічної ядерної зброї проти сусідів, в тому числі, проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-