Українська громада закликає Канаду продовжувати тиснути на Росію

Українська громада закликає Канаду продовжувати тиснути на Росію

Укрінформ
Канаді та її міжнародним союзникам слід продовжувати зусилля із примусу Росії до повернення Криму Україні.

Таку думку висловив виконавчий директор Конгресу українців Канади Ігор Михальчишин, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Незаконне вторгнення Росії принесло мешканцям Криму та решти України терор і страх. Росія повинна понести відповідальність за свою агресію, тож критично важливо, аби Канада й наші союзники продовжували тиснути на Росію, вимагаючи припинення окупації”, - сказав Михальчишин.

Він наголосив, що Конгрес українців Канади рішуче підтримуватиме українських політичних в’язнів Кремля, поки всі вони не вийдуть на свободу. “Ми, канадсько-українська громада, тверді у підтримці суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України у межах її міжнародно визнаних кордонів. Ми закликаємо уряд Канади ніколи не визнавати незаконну анексію Росією Криму”, - наголосив виконавчий директор Конгресу.

Читайте також: Україна додала у "чорний список" пропагандистів дев'ять видавництв РФ і три сайти

Михальчишин також привітав рішення Канади про розширення санкцій проти Росії. “Ми вітаємо рішення Канади й сподіваємося, що Канада залишатиметься лідером у вирішення глобальних проблем, в цьому випадку - серйозних порушень прав громадян України Російською Федерацією”, - зазначив він.

Минулого тижня Канада оголосила про масштабне розширення санкцій проти Росії, пов’язане із агресивними діями Москви у Чорному та Азовському морях. Обмежувальні заходи були накладені на 129 фізичних та юридичних осіб, у тому числі членів близького оточення Путіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-