Євросоюз виділив €525 мільйонів на оборонні дослідження

Євросоюз виділив €525 мільйонів на оборонні дослідження

Укрінформ
Єврокомісія ухвалила сьогодні пропозиції щодо участі у фінансуванні проектів в оборонній промисловості на загальну суму 525 мільйонів євро протягом 2019-2020 років.

Відповідне повідомлення оприлюднено на сайті Європейської Комісії.

«Співпраця в сфері оборони є єдиним шляхом для того, щоб захистити європейців у цьому нестабільному світі. Ми робимо нашу частину. Спільні проекти вже матеріалізуються. Європейська оборона відбувається. На основі кращого досвіду ми доведемо фінансування до рівня, необхідного для наповнення повноцінного Фонду європейської оборони до 2021 року», - зауважив з цього приводу Віце-президент Єврокомісії Юркі Катайнен (Jyrki Katainen).

За даними Єврокомісії, йдеться про фінансування проектів, пов’язаних із сучасними технологіями та інноваціями в таких сферах як штучний інтелект, технологія безпілотних апаратів, супутниковий зв’язок та розвідувальні системи.

Єврокомісія оприлюднила інформацію, на які програми піде зазначене фінансування.

Читайте також: МВФ це якір, що потрібен Україні не тільки з точки зору грошей — НБУ

Зокрема, на забезпечення боєздатності, захисту й мобільності військ за рахунок створення супутникових систем виявлення загроз та боротьби з безпілотниками виділяється 80 мільйонів євро. На розвідку, захищений зв'язок та боротьбу з кібернетичними загрозами будуть використані 182 мільйони євро. Ще 71 мільйон євро буде витрачений на розвиток ударних систем наземного, повітряного та морського базування. Окреме фінансування передбачене для так званих інноваційних оборонних технологій – 27 мільйонів євро спрямовуються на розвиток штучного інтелекту, віртуальної реальності та кібернетичних технологій.

Ще 100 мільйонів євро передбачається витратити на розвиток програми «Євродрон», яка є важливою для забезпечення стратегічної автономії Європи. 37 мільйонів євро спрямовуються на розвиток взаємосумісності та надійності військового зв’язку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-