Німеччина підвищує привабливість бундесверу на ринку праці

Німеччина підвищує привабливість бундесверу на ринку праці

Укрінформ
Німецький Кабінет міністрів 27 лютого прийняв рішення підвищити матеріальне утримання армії з тим, щоб залучити більше службовців, дефіцит яких на даний час відчуває бундесвер.

Про це повідомила представник федерального уряду Ульріке Деммер в середу на брифінгу в Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Метою цих заходів є підвищити привабливість бундесверу на ринку праці», - сказала Деммер.

Керівництво Міноборони розраховує заповнити вакантні місця за рахунок резервістів і підвищити соціальний захист військовослужбовців. Законопроект, поданий главою Міноборони Урсулою фон дер Ляєн, передбачає виділення додатково 380 млн євро протягом найближчих 4 років.

Проект «Закону про стійке посилення зобов'язань перед збройними силами Німеччини» передбачає внесення змін до 30 зводів правил. Зокрема, бундесвер візьме на себе в майбутньому витрати у випадках, якщо члени сімей солдатів, які були поранені або отримали психічну травму при виконанні службових обов'язків, будуть включені до програми терапії. Цим можуть скористатися родичі майже 1300 військовослужбовців, що проходять курс реабілітації.

Також будуть підвищені зарплати, а ті, хто присвятив службі більше 15 років, в майбутньому будуть отримувати більш високі субсидії, що допоможе їм пройти перекваліфікацію і влаштуватися на цивільну роботу. Сама фон дер Ляєн так прокоментувала законопроект: «Найменше, що ми повинні цим чоловікам і жінкам, це зробити так, щоб вони були добре захищені в їхній важкій службі», - сказав вона.

Читайте також: У Мюнхені судять племінника пропагандиста Кисельова - за підготовку бойових дій в Україні

Як раніше повідомлялося, в бундесвері не зайняті близько 15% посад або 20 тис. осіб. На даний час на дійсній військовій службі перебувають 180 тисяч солдатів, до 2025 року їх повинно бути 203 тисячі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-