У Мюнхені судять племінника пропагандиста Кисельова - за підготовку бойових дій в Україні

У Мюнхені судять племінника пропагандиста Кисельова - за підготовку бойових дій в Україні

Укрінформ
У Мюнхені у Вищому земельному суді в середу почався суд над проросійським бойовиком.

Про це повідомляє видання Welt.

"48-річний чоловік має відповісти сьогодні в районному суді Мюнхена. Обвинувачення ставить в провину російському німцю те, що він брав участь у воєнізованій підготовці групи "імперців" ("Імперського легіону") в Санкт-Петербурзі в серпні 2014 року", - йдеться в повідомленні.

Вважається, що підсудний проходив підготовку з проросійським націоналістичним підрозділом, яке готувалося вести бойові дії на території України, суверенітет якої він відкидає. Бойовика вчили, зокрема, користуватися гвинтівкою і пістолетом.

Прокурор обвинувачує підсудного в тому, що він, серед іншого, готував серйозне насильницький злочин, що несе загрозу державі. Цей злочин несе покарання також для громадян ФРН, якщо злочин скоєно за кордоном.

Слухання триватимуть три робочих дні.

Телеканал RTVI із залу суду повідомляє між тим про те, що підсудний - племінник телеведучого Дмитра Кисельова Сергій Кисельов. Німецька влада почала розслідування стосовно Кисельова наприкінці 2017 року. У травні 2018 року поліція отримала європейський ордер на його арешт. Його затримали в Болгарії і депортували до Німеччини. З тих пір він перебуває під вартою.

Читайте також: Пропагандист Кисельов розповів, за що його племінник сидить у німецькій в'язниці

Телеканал OstWest з'ясував, що Сергій Кисельов має сан священика з 1994 року. Кілька років він служив в Казанському соборі на Красній площі. До Німеччини Кисельов імовірно переїхав в 1996 році і став служити в православних храмах в баварському Інгольштадті і сусідньому австрійському Зальцбурзі. На сайті Російської православної церкви за кордоном є його фотографії з бородою і в рясі.

Так званий "Імперський легіон" іменує себе «православним бойовим братством», яке відстоює "інтереси російського народу на всіх фронтах".

Фото: RTVI

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-