ЄС побоюється, що Іспанія після виборів обере

ЄС побоюється, що Іспанія після виборів обере "антибрюссельський шлях" — ЗМІ

Укрінформ
Серед інституцій ЄС, зокрема в Європейській комісії, з’явилися побоювання, що Іспанія за підсумками виборів піде шляхом Італії, де зараз при владі правий та євроскептичний уряд.

Про це повідомляє El Pais із посиланням на власні джерела в Єврокомісії.

"Найбільш небезпечним для Іспанії є ризик застрягнути після виборів, якщо новий уряд не буде сформований швидко. У середньостроковій перспективі найбільше занепокоєння викликає небезпека того, що антибрюссельське послання, яке ми бачимо в багатьох інших країнах, може поширитися там. Ми не можемо виключити можливість ще однієї Італії", - зазначив співрозмовник.

Як відомо, на дострокових виборах в Іспанії, які пройдуть 28 квітня, до парламенту вперше за останні 40 років можуть пройти праві та ультраправі. На це вказують результати двох нещодавніх соціологічних опитувань.

Читайте також: Прем'єр Іспанії оголосив дату позачергових виборів

Як відомо, рішення про проведення дострокових виборів було ухвалено в Іспанії після того, як парламент країни відхили запропонований урядом бюджет на цей рік. При цьому каталонські партії, які виступають за незалежність свого регіону, підтримали опозицію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-