Глава Міноборони Британії: Росія – основна загроза безпеці Європи

Глава Міноборони Британії: Росія – основна загроза безпеці Європи

Укрінформ
Росія залишається основною загрозою безпеці в Європі, НАТО – надійним і основним механізмом захисту.

Про це заявив міністр оборони Великої Британії Гевін Уільямсон на відкритті Мюнхенської конференції з безпеки в п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«П'ять років після незаконної анексії Криму Росія залишається загрозою нашій безпеці», - сказав Уільямсон.

Він навів багато прикладів: продовження агресії та втручання на Донбасі та в морі, захоплення українських суден та заручників; репутація Росії неухильно падає через повну зневагу з її боку до основоположних прав, у тому числі поваги суверенітету та територіальної цілісності держав; порушення умов Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності (ДРСМД); Кремль постійно бреше, намагається втягнути в нову гонку озброєнь, втручається в вибори в демократичних державах, робить «сірі зони», діє без правил, вдається до шпигунства, дезінформації, кібератак і навіть прямого криміналу.

«Ми маємо справитися з російськими провокаціями, російський авантюризм повинен мати ціну», - підкреслив британський міністр. При цьому він зауважив, що вікно діалогу залишається завжди та метою є повернути Росію до поведінки в правових рамках і запобігти ескалації.

Читайте також: Глави МЗС Євросоюзу проведуть широку дискусію щодо України

Він зазначив, що за таких умов НАТО означає сьогодні більше, ніж будь-коли, альянс повинен залишатися основою європейської безпеки як найбільш успішний оборонний. Тому європейські партнери НАТО мають нарощувати свої оборонні бюджети до не менше 2% ВНП, щоби захистити самих себе, а не для того, щоби задовольнити США та виконати їх вимогу.

Що стосується Великої Британії, вона залишиться відданою європейській і трансатлантичній політиці спільної безпеки. Він нагадав, що Лондон вже підвищує свої зобов'язання в рамках НАТО, в тому числі шляхом присутності в країнах Балтії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-