Глави МЗС Євросоюзу проведуть широку дискусію щодо України

Глави МЗС Євросоюзу проведуть широку дискусію щодо України

Укрінформ
Міністри закордонних справ Євросоюзу, які зустрінуться в понеділок 18 лютого у Брюсселі, матимуть можливість провести широку дискусію щодо ситуації в Україні, включаючи питання реформ, майбутніх виборів та врегулювання конфлікту.

Про це у п’ятницю напередодні зустрічі міністрів повідомив офіційний представник Євросоюзу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Міністри матимуть можливість провести широку дискусію по ситуації в Україні, включаючи всі теми, зокрема, процеси реформ та питання, пов’язані із конфліктом. За збігом обставин, це обговорення відбудеться в той самий тиждень, коли відзначатиметься п’ята річниця подій на Майдані. Це буде доброю нагодою оцінити прогрес, який був зроблений з тих пір, але також наголосити на необхідності продовжувати зусилля в напрямку реформ, зокрема, в контексті виборів, які наближаються в Україні», - зауважив офіційний представник ЄС.

Читайте також: Кораблі НАТО майже щомісяця заходитимуть в порти України - Полторак

Він повідомив також, що міністри отримають інформацію від представників Франції та Німеччини, які залучені до переговорного процесу в "нормандському форматі". Особливу увагу у цьому контексті міністри приділятимуть гуманітарній ситуації на Сході України.

«Щодо заходів допомоги – у січні в Україні, на Сході та в регіоні Азовського моря працювала місія ЄС, яка дивилася, які специфічні заходи можуть бути здійснені, щоб підтримати регіони, найбільш уражені конфліктом та подіями навколо Керченської протоки. На основі їх висновків Високий представник ЄС разом із Єврокомісаром Ганом доведуть міністрам свої рекомендації, і вже міністри оцінюватимуть власну готовність надати підтримку додатковим заходам допомоги для цих регіонів», - сказав представник ЄС.

Він висловив упевненість, що європейські міністри підтвердять рішучу підтримку ЄС на адресу України та її народу. Водночас вони не робитимуть окремих висновків щодо України за підсумками зустрічі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-