Кораблі НАТО майже щомісяця заходитимуть в порти України - Полторак

Кораблі НАТО майже щомісяця заходитимуть в порти України - Полторак

Керченська криза
Укрінформ
Кораблі країн Північноатлантичного альянсу майже щомісяця заходитимуть до українських портів, що відображає намір НАТО наростити власну присутність у Чорному морі для стабілізації ситуації після агресії Росії у цьому регіоні.

Про це поінформував міністр оборони України Степан Полторак у коментарі журналістам у Брюсселі за підсумками візиту до штаб-квартири НАТО, повідомляє кореспондент Укрінформу.  

"Під час зустрічі ми розглянули питання, що пов’язані із безпекою у світі і навколо України, зокрема, як агресію Російської Федерації у Керченській протоці, так і її присутність на кордонах України у Донецькій та Луганській областях. НАТО жорстко вимагає від Росії звільнити наших військовополонених, наших моряків, і засуджує агресію Росії у Керченській протоці", - повідомив Полторак.

Він наголосив, що військово-морську присутність НАТО у Чорному морі буде значно активізовано вже цього року.

"Майже кожного місяця до українських портів будуть здійснюватися заходи кораблів як постійних військово-морських угруповань НАТО, так і ключових союзників, у тому числі з тим, щоб проводити спільні навчання з Військово-морськими силами України для підвищення їх спроможностей", - додав Полторак.

Читайте також: Кораблі НАТО за кілька днів увійдуть у Чорне море на навчання - Столтенберг

Як повідомляв Укрінформ, генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг у четвер, 14 лютого, поінформував, що група кораблів НАТО через кілька днів увійде в Чорне море для проведення навчань, і це стане складовою нарощування присутності сил Альянсу у цьому регіоні.

25 листопада 2018 року Росія в районі Керченської протоки здійснила пряму військову агресію проти катерів і буксира Військово-морських сил Збройних сил України та захопила в полон 24 українських військових моряків.

Всі захоплені Росією українські моряки заявили слідству, що є військовополоненими. Міжнародні організації та уряди багатьох країн світу засудили факт російської агресії і вимагають від РФ негайного і безумовного звільнення українських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-