Європарламент закликає РФ виконувати ракетний договір

Європарламент закликає РФ виконувати ракетний договір

Резолюція
Укрінформ
Європарламент засуджує порушення Росією Договору про обмеження ракет малої та середньої дальності (ДРМСД).

Про це йдеться в ухваленій у четвер резолюції законодавчого органу ЄС, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

«Європарламент висловлює засудження Росії за порушення умов Договору. Закликає Російську Федерацію повернутися до повного і підконтрольного дотримання зобов'язань», - наголошується у резолюції.

Відзначається, що ця ситуація становить загрозу для безпеки як Європи, так і світу.

Європарламентарії також закликали високого представника ЄС у закордонних справах та політики безпеки докласти дипломатичних зусиль задля сприяння у вирішенні конфліктної ситуації. Зокрема, йдеться про можливість започаткування переговорів про укладання багатостороннього договору про ракети малої та середньої дальності.

Читайте також: Столтенберг сказав, як НАТО відповість на вихід Росії з ракетного договору

Договір між СРСР і США про РМСД підписаний у Вашингтоні 8 грудня 1987 року і набув чинності 1 червня 1988 року. Під його дію підпадають ракети наземного базування малої (від 500 до 1000 км) і середньої дальності (від 1000 до 5500 км).

Сполучені Штати обвинувачують Росію у систематичному порушенні умов Договору та заявили про призупинення участі у ньому. У свою чергу, РФ також заявила про вихід із Договору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-