Уряд Канади відмовився визнати Путіна воєнним злочинцем

Уряд Канади відмовився визнати Путіна воєнним злочинцем

Укрінформ
Канада засудила Росію за численні порушення міжнародного права та агресивну поведінку, однак не визнала Путіна воєнним злочинцем.

Про це йдеться у відповіді міністра закордонних справ Канади Христі Фріланд на електронну петицію, унесену до парламенту.

“Канада глибоко занепокоєна діями Росії, що підривають заснований на правилах міжнародний порядок. Міністр закордонних справ неодноразово виступала проти дій Росії, що кидають виклик прийнятним міжнародним нормам”, - зазначається у документі.

Однак Фріланд проігнорувала запит автора петиції визнати Володимира Путіна воєнним злочинцем та направити його до Міжнародного кримінального суду в Гаазі.

“Канада й надалі працюватиме із нашими партнерами над припиненням постійних порушень Росією її міжнародних законодавчих зобов’язань”, - обмежила свій осуд Кремля глава МЗС Канади.

Читайте також: МЗС Росії виключає можливість моніторингової місії у Керченській протоці

Вона додала, що уряд стежить за ситуацією із правами людини у Криму і “використовуватиме кожну можливість для висловлення своїх занепокоєнь, зокрема в рамках ООН та ОБСЄ”.

“Наша підтримка народу України залишається міцною, Канада й надалі долучатиметься до зусиль із підтримки України, у тому числі прийнявши третю конференцію із питань реформ в 2019 році”, - стверджується у документі.

Зазначимо, що опозиційний депутат Джеймс Безан, який підтримав унесення петиції, розкритикував відповідь уряду, назвавши її “мілкою”.

Читайте також: РФ у Мінську відмовилася говорити про звільнення політв'язнів в обмін на засуджених росіян

Як повідомляв Укрінформ, цього літа у Торонто відбудеться третя міжнародна конфереція щодо реформ в Україні. Очікується, що участь у ній візьмуть глави МЗС країн-членів НАТО, ЄС та G7. Попередні дві конференції відбулися у Копенгагені та Лондоні у 2018 та 2017 роках.

Головною метою минулорічного заходу було ознайомлення міжнародних партнерів зі здобутками України у проведенні системних реформ, а також окреслення подальших напрямів взаємодії та практичної допомоги нашій країні на цьому шляху.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-