МЗС Росії виключає можливість моніторингової місії у Керченській протоці

МЗС Росії виключає можливість моніторингової місії у Керченській протоці

Укрінформ
Заступник глави МЗС РФ Григорій Карасін заявив, що про організацію міжнародної моніторингової місії у Керченській протоці не може бути й мови.

Про це повідомляє ТАСС.

"Про це не може бути й мови. Ми як жест доброї волі запропонували таку одноразову поїздку експертів, щоб вони потім доповіли своєму керівництву. Але, на жаль, це було сприйнято як запрошення до більш широкого танцю. Нас такий підхід не влаштовує", - сказав Карасін.

Він заявив, що президент Росії Володимир Путін запропонував канцлеру Меркель організувати одноразову групу.

"Але ми категорично проти того, щоб це пов'язувалося якось з багатостороннім форматом моніторингу, та ще включно з Україною, тобто фактично роздувати формат до повномасштабної, довгострокової місії", - сказав заступник глави МЗС РФ.

Раніше глава МЗС ФРН Гайко Маас вийшов з ініціативою про розширення мандата Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні на Азовське море.

Раніше повідомлялося, що глава МЗС РФ Сергій Лавров на прес-конференції за підсумками переговорів з главою МЗС ФРН Гайко Маасом заявив, що президент РФ Володимир Путін погодився на пропозицію канцлера Німеччини Ангели Меркель про допуск німецьких і французьких фахівців у Керченську протоку.

Читайте також: Росія назвала умову повернення своїх спостерігачів до СЦКК

25 листопада російські кораблі у Керченській протоці атакували українські катери "Бердянськ", "Нікополь" і буксир "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в порт Маріуполя. Під час агресивних дій Росії 24 українських моряків були захоплені в полон, троє з них отримали поранення.

Підконтрольний Росії "суд" в окупованому Криму заарештував всіх затриманих українських моряків і обвинуватив їх у нібито незаконному перетині російського кордону (ч.3 ст.322 КК Росії, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до шести років). Всіх військовополонених доставили з Криму в московські СІЗО "Лефортово" і "Матросская тишина".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-