Росія назвала умову повернення своїх спостерігачів до СЦКК

Росія назвала умову повернення своїх спостерігачів до СЦКК

Укрінформ
Російські офіцери повернуться в Спільний центр з контролю і координації режиму припинення вогню на Донбасі за умови отримання мандата і включення до складу центру представників незаконних угруповань «ДНР/ЛНР».

Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Григорій Карасін, передає російське інформагентство ТАСС.

«Ми вважаємо за необхідне, щоб в цьому центрі були представлені Донецьк і Луганськ (підконтрольні РФ терористичні організації «ДНР/ЛНР», - ред.). Це теж важлива умова», - сказав він.

Читайте також: Ремонтникам Vodafone не дали гарантій безпеки на окупованому Донбасі

За словами представника російського МЗС, у мандаті необхідно затвердити процедуру оформлення документів і порядок дій спостерігачів, а також закріпити гарантії перебування російських військовослужбовців на Донбасі.

«Ми виступаємо за те, щоб були забезпечені нормальні, гарантовані умови для роботи і перебування наших військових в СЦКК», - додав Карасін.

Читайте також: Росіяни повинні якнайшвидше повернутися до СЦКК – Волкер

Нагадаємо: 18 грудня міністерство закордонних справ Росії заявило про відкликання російських представників Спільного центру з контролю і координації припинення вогню. Після цього представник РФ у Мінську заявив про готовність повернути російських офіцерів у СЦКК за виконання низки умов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-