Берлін обіцяє відстоювати в Радбезі ООН інтереси всього Євросоюзу

Берлін обіцяє відстоювати в Радбезі ООН інтереси всього Євросоюзу

Укрінформ
Німеччина прагнула і продовжує прагнути до постійного членства в Раді безпеки ООН, при цьому обіцяє відстоювати в цьому органі інтереси всіх країн ЄС.

Про це сказав офіційний представник федерального уряду ФРН Штеффен Зайберт у п'ятницю на брифінгу в Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Те, що Німеччина домагається постійного членства в Раді Безпеки ООН, не може бути сюрпризом. Це вже давно є метою німецької політики", - заявив Зайберт.

Він запевнив, що підписаний канцлером ФРН і президентом Франції Аахенський договір (який є продовженням Єлисейського договору) ні проти кого не спрямований і не утискатиме нічиїх інтересів, а також жодним чином не порушує партнерство і дружбу з іншими європейськими країнами.

Навпаки, за словами Зайберта, договір ставить на службу справі Європи інтенсивну співпрацю між Німеччиною і Францією. Це відомо всім європейським партнерам, вважають у Берліні.

Зайберт послався на положення документа, в якому зазначено, що Німеччина і Франція спільно працюватимуть у рамках ООН та інших міжнародних організаціях перед лицем глобальних загроз і робитимуть усе для відстоювання єдиної позиції ЄС у постійному органі ООН.

Читайте також: Віце-прем'єр Італії назвав Макрона "жахливим президентом"

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте недавно висловив стурбованість тим, що в підписаному днями німецько-французькому договорі прописана мета набуття Німеччиною в майбутньому місця постійного члена РБ ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-