Віце-прем'єр Італії назвав Макрона

Віце-прем'єр Італії назвав Макрона "жахливим президентом"

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ і віце-прем'єр-міністр Італії Маттео Сальвіні назвав главу Франції Еммануеля Макрона "жахливим президентом" в рамках суперечки щодо мігрантів.

Про це повідомляє агентство AP.

Зокрема Сальвіні, який є лідером правої партії "Ліга Півночі", заявив, що "Макрон багато говорить і мало досягає, дає уроки шляхетності, а потім відкидає тисячі мігрантів на італійському кордоні".

"Якщо Макрон настільки добрий, він може довести це фактами, впустивши (до Франції - ред.) тисячі біженців, які перебувають в Італії, і яким він обіцяв гостинність, разом з іншими європейськими країнами", - сказав Сальвіні.

Читайте також: Франція викликає "на килим" посла Італії через заяви про Африку

Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте спробував знизити напругу, стверджуючи, що "ми не обговорюємо нашу історичну дружбу з Францією або з французьким народом".

"Незважаючи на політичну дискусію, відносини залишаються сильними і стійкими", - сказав Конте.

Раніше у понеділок МЗС Франції викликало посла Італії після того, як заступник прем'єр-міністра Італії Луїджі Ді Майо звинуватив Париж у створенні бідності в Африці та масової міграції до Європи.

Як відомо, Сальвіні виступає з жорсткою позицією щодо неприйняття біженців, які прибувають з Близького Сходу та Північної Африки через Середземне море до Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-