Ягланд продовжує сподіватися, що Росія залишиться у Раді Європи та ПАРЄ

Ягланд продовжує сподіватися, що Росія залишиться у Раді Європи та ПАРЄ

Укрінформ
Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд продовжує заявляти про важливість залишення Росії повноправним членом організації, включаючи Парламентську асамблею РЄ.

Про це генсек Ради Європи заявив на спільній прес-конференції із міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом у вівторок у Страсбурзі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Критичним питанням є, чи Російська Федерація продовжуватиме бути частиною Конвенції (Європейської конвенції прав людини – ред.) Адже ми маємо ці суперечності у Парламентській асамблеї щодо права голосу", - вважає Ягланд.

За словами генсека РЄ, проблеми щодо позбавлення Росії права голосу в ПАРЄ потребує "політичного вирішення".

Читайте також: Українська делегація визначилася, кого підтримає на посаду генсека Ради Європи

У свою чергу, глава МЗС Німеччини висловив занепокоєння тим фактом, що Росія продовжує віддалятися від Ради Європи та не сплачує вже упродовж кількох років внески до бюджету організації.

Маас заявив, що ФРН підтримує зусилля генсека Ради Європи Ягланда щодо забезпечення повернення Росії до організації.

При цьому, за словами німецького міністра, головним чинником для повернення Росії до повноправного членства у Раді Європи є відновлення сплати внесків до бюджету організації.

«Якщо Росія продовжить не сплачувати свій фінансовий внесок, ми будемо вимушені вжити невідкладних заходів», - відзначив глава МЗС Німеччини.

Маас повідомив, що обговорюватиме це питання з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим наприкінці цього тижня у Москві.

Як відомо, після початку агресії Росії проти України у 2014 році права російської делегації у ПАРЄ були обмежені, включаючи позбавлення права голосу. Відтоді РФ припинила сплачувати внески до бюджету Ради Європи.

Нині у Раді Європи та у ПАРЄ діє проросійське лобі, включаючи деяких представників керівництва організацій, яке намагається відновити повноваження російської делегації.

За статутом Ради Європи, якщо до червня цього року російська сторона не відновить виконання своїх фінансових зобов'язань, держава може бути позбавлена репрезентаційних прав в організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-