Українська делегація визначилася, кого підтримає на посаду генсека Ради Європи

Українська делегація визначилася, кого підтримає на посаду генсека Ради Європи

Укрінформ
Більшість членів української делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи голосуватиме за литовського політика Андріаса Кубіліуса.

Про це у Facebook поінформував народний депутат, голова делегації Верховної Ради України у ПАРЄ Володимир Ар'єв, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Щоб не було різних домислів: генерального секретаря Ради Європи обирають члени ПАРЄ. Більшість української делегації давно визначилась - ми підтримуємо кандидатуру Андріаса Кубіліуса, колишнього прем‘єра Литви і автора проекту плану Маршала для України", - заявив народний депутат.

Читайте також: На посаду генсека РЄ балотуються чотири кандидати

Як повідомляв Укрінформ, напередодні чотири країни подали до Комітету міністрів Ради Європи своїх кандидатів на посаду нового генсека організації.

Зокрема, кандидатами є чотири політики. Це заступник прем'єр-міністра, міністр закордонних справ Бельгії Дід’є Рейндерс; колишній прем'єр-міністр, член парламенту Литви Андріас Кубіліус; колишня міністр закордонних справ, член парламенту Греції Дора Бакоянніс; а також заступник прем'єр-міністра, міністр закордонних та європейських справ Хорватії Марія Пейчинович-Бурич.

Далі, за процедурою, Комітет міністрів РЄ у березні проведе співбесіди з кожним із кандидатів та ухвалить рішення щодо їхнього остаточного переліку, який буде передано Парламентській асамблеї Ради Європи.

ПАРЄ проведе обрання нового генерального секретаря РЄ у червні. Мандат нового генсека розпочнеться з 1 жовтня 2019 року.

Чинний глава організації норвежець Турбйорн Ягланд перебуває на цій посаді упродовж двох п’ятирічних термінів із вересня 2009 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-