На посаду генсека РЄ балотуються чотири кандидати

На посаду генсека РЄ балотуються чотири кандидати

Укрінформ
Комітет міністрів Ради Європи отримав чотирьох кандидатів для обрання на посаду нового генерального секретаря організації.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі, дедлайн подання урядами країн-членів своїх кандидатів завершився напередодні.

Зокрема, кандидатами є чотири політики. Це заступник прем'єр-міністра, міністр закордонних справ Бельгії Дід’є Рейндерс; колишній прем'єр-міністр, член парламенту Литви Андріус Кубіліус; колишня міністр закордонних справ, член парламенту Греції Дора Бакоянніс; а також заступник прем'єр-міністра, міністр закордонних та європейських справ Хорватії Марія Пейчинович-Бурич.

Далі, за процедурою, Комітет міністрів РЄ у березні проведе співбесіди з кожним із кандидатів та вирішіться щодо їхнього остаточного переліку, який буде передано Парламентській асамблеї Ради Європи.

Читайте також: У ПАРЄ закликають країни Європи не будувати мури від мігрантів

ПАРЄ проведе обрання нового генерального секретаря РЄ у червні. Мандат нового генсека розпочнеться з 1 жовтня 2019 року.

Чинний глава організації норвежець Турбйорн Ягланд перебуває на цій посаді упродовж двох п’ятирічних термінів із вересня 2009 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-