Відень не був нейтральним під час головування в ЄС - австрійська опозиція

Відень не був нейтральним під час головування в ЄС - австрійська опозиція

Укрінформ
Австрійські опозиційні парламентські партії виступили з критикою головування Австрії в Раді Європейського Союзу в другій половині 2018 року.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, опозиція звинуватила коаліційний уряд в тому, що він не був нейтральним посередником під час головування, у тому числі стосовно конфлікту в Україні.

"Шкода, що уряд лише зараз, після завершення австрійського головування згадав про те, що потрібно бути нейтральним посередником. На жаль, члени нашого уряду під час головування в ЄС не поводилися нейтрально. Панібратством з Віктором Орбаном та колінопреклонінням перед російським президентом Путіним Курц (федеральний канцлер Себастьян Курц – ред.), Штрахе (віце-канцлер Гайнц-Крістіан Штрахе – ред.) та Кнайссль (міністр закордонних справ Карін Кнайссль– ред.) загубили роль посередника", - заявив речник з європейських питань Соціал-демократичної партії Австрії (SPO) Йорг Ляйхтфрід.

У другій за величиною парламентській партії, яка зараз знаходиться в опозиції, заявили, що "Австрія тепер стоїть сама", а "історично важливі союзники на Заході роздратовані".

В іншій невеликій опозиційній партії NEOS також заявили, що коаліційний уряд країни, який складається з консервативної Австрійської народної партії (OVP) та правопопулістської Австрійської народної партії свободи (FPO), "не був справжнім та нейтральним актором під час свого головування в Раді ЄС".

Читайте також: Глава МЗС Австрії скасувала візит у Росію через затримання полковника-шпигуна

Критика від опозиційних партій надійшла з огляду на висловлювання міністра у справах жінок, сім'ї та молоді Джуліани Богнер-Штраус, яка раніше закликала Румунію, яка перейняла головування в Раді ЄС у першій половині 2019 року, поводитися як "справжній посередник" та бути "нейтральною".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-