Уповноважений ООН із прав людини назвав Північну Корею в'язницею

Уповноважений ООН із прав людини назвав Північну Корею в'язницею

Укрінформ
Рада ООН з прав людини вкрай низько оцінила ситуацію із захистом людських прав та рівнем життя населення в Північній Кореї.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву спеціального уповноваженого ООН з прав людини в Північній Кореї Томаса Квінтани за підсумками поїздки до Південної Кореї (до КНДР його не пустили).

«Фактично, враховуючи всі позитивні тенденції, які світ побачив у минулому році, є особливо прикрим, що реалії захисту прав людини в Північній Кореї ніяк не змінюються й залишаються в дуже поганому стані. Ціла країна – в'язниця», - йдеться у повідомленні.

Уповноважений ООН додав, що у всіх сферах, пов’язаних із соціально-економічними правами, включаючи охорону здоров’я, житло, освіту, соціальну безпеку, працевлаштування, харчування, водопостачання та санітарію, більшість північнокорейського населення перебуває далеко позаду основної маси людства.

У свою чергу, Пхеньян відкидає критику, називаючи її політично вмотивованою.

Як відомо, у грудні США запровадили додаткові санкції проти трьох високопосадовців КНДР через грубі порушення прав людини в цій країні, незважаючи на те, що за підсумками історичного саміту між Дональдом Трампом та Кім Чен Ином у червні минулого року сторони домовилися покращити свої відносини: Пхеньян зобов’язався провести денуклеаризацію, а США – зняти економічну блокаду й надати матеріальну допомогу.

Читайте також: Кім Чен Ин налаштований на "результативний" саміт з Трампом

Загалом Північна Корея продовжує залишатися однією з найбільш закритих держав світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-