Грету Тунберг утретє оштрафували через блокування шведського парламенту

Грету Тунберг утретє оштрафували через блокування шведського парламенту

Укрінформ
Стокгольмський окружний суд 8 травня визнав кліматичну активісту Грету Тунберг винною за двома пунктами звинувачення у непокорі громадському порядку через акції протесту біля парламенту, що відбулися в березні цього року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

"Кліматична активістка Грета Тунберг була оштрафована за громадянську непокору через акцію протесту, під час якої відбувалося блокування входу до парламенту Швеції", - йдеться у повідомленні.

Тунберг звинуватили в ігноруванні наказів поліції залишити дві акції протесту перед шведським парламентом у березні, учасники яких закликали вжити заходів проти зміни клімату.

На активістку склали два протоколи про громадянську непокору. У суді вона відкинула висунуті проти неї звинувачення. Сьогодні стокгольмський суд зобов’язав Грету Тунберг виплатити 6000 шведських крон (512 євро) штрафу.

Читайте також: Грету Тунберг затримали на акції протесту в Гаазі

Раніше Тунберг вже двічі штрафували шведські суди за громадянську непокору під час кліматичних протестів.

Як повідомляв Укрінформ, у березні Грета Тунберг з екоактивістами блокувала парламент Швеції.

21-річна Тунберг стала обличчям молодих кліматичних активістів після того, як з 2018 року її щотижневі протести перед парламентом Швеції переросли у глобальний молодіжний рух, учасники якого влаштовують мітинги на усіх континентах.

Фото:Lucy North/empics/picture alliance

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-