Німеччина підтримала санкції ЄС проти іранської розвідки

Німеччина підтримала санкції ЄС проти іранської розвідки

Укрінформ
Німеччина, як і її європейські партнери, засуджує незаконне розвідувальну діяльність Ірану в Європі і підтримує вводяться санкції ЄС у цьому зв'язку.

Про це йдеться в заяві МЗС ФРН, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Рада Європейського Союзу сьогодні (у вівторок) схвалила обмежувальні заходи щодо іранської розвідувальної діяльності в Європі, наша позиція була і залишається зрозумілою: ми не потерпимо планів нападів і дій іранських спецслужб в Європі; і Німеччина, і її європейські партнери різко засуджують цю діяльність», - йдеться в заяві.

Читайте також: У Нідерландах заявили про причетність Ірану до двох політичних убивств

У німецькому зовнішньополітичному відомстві зазначають, що іранській стороні неодноразово і недвозначно вказували на те, що така неприйнятна поведінка буде мати для неї наслідки. Німеччина, зокрема, внесла пропозиції щодо повторного включення двох осіб і однієї організації до санкційного списку у зв'язку з діяльністю іранської розвідки в ЄС.

У Берліні підкреслюють - інтенсивно працюють над тим, щоб Віденська ядерна угода (JCPoA) працювала, а для цього важливо, щоб Іран продовжував виконувати свої зобов'язання за цією угодою.

Читайте також: Помпео на Близькому сході гуртуватиме коаліцію проти Ірану

Нагадаємо: Євросоюз з 9 січня запроваджує нові санкції проти Ірану, спрямовані проти іранських спецслужб. Підозра у причетності Мінінформації Ірану та двох осіб до підготовки нападів на території ЄС на критично налаштованих по відношенню до влади ісламської республіки вихідців з Ірану висунули служби безпеки Нідерландів, Бельгії і Данії. Санкції були узгоджені серед країн Євросоюзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-