У Нідерландах заявили про причетність Ірану до двох політичних убивств

У Нідерландах заявили про причетність Ірану до двох політичних убивств

Укрінформ
Спецслужби Нідерландів мають свідчення причетності Ірану до двох політичних убивств, які призвели до запровадження Євросоюзом нових санкцій проти Тегерана.

Про це йдеться у листі міністра закордонних справ Нідерландів Стефа Блока до парламенту, повідомляє Reuters.

За словами Блока, голландська розвідувальна служба "має явні свідчення того, що Іран був причетний до вбивств двох голландських підданих іранського походження: в Алмере в 2015 році і в Гаазі в 2017 році".

Раніше глава МЗС Данії Андерс Самуельсен повідомив у Twitter, що Євросоюз погодився запровадити санкції проти іранської розвідки через її наміри здійснити убивства на території ЄС.

Водночас він не вказав, які саме будуть вжиті санкції та проти кого їх застосують.

Читайте також: ЄС вирішив ввести санкції проти розвідки Ірану - МЗС Данії

Як відомо, 30 жовтня 2018 року міністерство закордонних справ Данії викликало іранського посла в Копенгагені після того, як стало відомо про підготовку іранською розвідкою теракту на території Королівства.

Пізніше співробітники шведської поліцейської агенції Sapo заарештували підозрюваного іранського шпигуна, який планував вбивство на території Данії.

У відповідь МЗС Ірану також викликало посла Данії Данні Аннана, щоб висловити рішучий протест проти висловлювань деяких данських політиків щодо Ірану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-