Помпео на Близькому сході гуртуватиме коаліцію проти Ірану

Помпео на Близькому сході гуртуватиме коаліцію проти Ірану

Укрінформ
Державний секретар США Майк Помпео, який у вівторок розпочинає близькосхідне турне, заявив, що одна з головних цілей його поїздки зосереджуватиметься на створенні коаліції проти деструктивних дій Ірану в регіоні.

Про це він розповів у понеділок в інтерв'ю американському телеканалу CNBC, стенограму якого оприлюднив Державний департамент США.

"Один із елементів цього турне полягає в тому, щоб продовжити будувати коаліцію – коаліцію, включно з державами Перської затоки, включно з Ізраїлем, європейськими країнами та азійськими країнами по всьому світу, які розуміють, що найбільша у світі держава-спонсор тероризму (Іран - ред.) повинна припинити свою активність", - зауважив глава американського відомства.

Читайте також: Помпео їде на Близький Схід говорити про безпеку та Іран

Водночас, він підкреслив, що мета цих зусиль також полягає в тому, щоб іранський народ мав більше прав і свобод, у тому числі голос на виборах, а також можливість контролювати дії власного уряду. Як зауважив Помпео, іранці мають покласти край тому ризику, який створює для країни і світу влада в Тегерані.

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар США Майкл Помпео у вівторок розпочав близькосхідне турне, під час якого планує обговорити, в тому числі, питання безпеки, боротьби з тероризмом та виклики з боку Ірану.

Читайте також: США та партнери розгромили 99% ІДІЛ – Помпео

Упродовж 8-15 січня він відвідає Амман (Йорданія), Каїр (Єгипет), Манаму (Бахрейн), Абу-Дабі (Об'єднані Арабські Емірати), Доху (Катар), Ер-Ріяд (Саудівська Аравія), Мускат (Оман) і місто Кувейт (Кувейт).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-