Помпео їде на Близький Схід говорити про безпеку та Іран

Помпео їде на Близький Схід говорити про безпеку та Іран

Укрінформ
Наступного тижня державний секретар США Майкл Помпео вирушить у близькосхідне турне, під час якого відвідає одразу вісім країн регіону та обговорить, у тому числі, питання безпеки, боротьби з тероризмом та виклики з боку Ірану.

Про це поінформували в п'ятницю в Державному департаменті США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Державний секретар Майкл Помпео впродовж 8-15 січня відвідає Амман (Йорданія), Каїр (Єгипет), Манаму (Бахрейн), Абу-Дабі (Об'єднані Арабські Емірати), Доху (Катар), Ер-Ріяд (Саудівська Аравія), Мускат (Оман) і місто Кувейт (Кувейт)", - зауважили в Держдепі.

Глава американської дипломатії має окрему програму зустрічей і переговорів у кожній із країн. Однак загалом, крім перспектив двостороннього співробітництва, Помпео обговорить зусилля в боротьбі з глобальним тероризмом; врегулювання в Сирії; зменшення деструктивного впливу Ірану в регіоні; арабо-ізраїльське врегулювання й інші виклики.

Читайте також: США вимагають від Ірану не запускати космічні ракети

Крім того, держсекретар США зосередить увагу на співпраці в галузі енергетичних проектів зі США, а також взаємодії у сферах торгівлі й інвестицій. Він також візьме участь у форумі стратегічного діалогу в Катарі, де обговорить регіональні питання, такі як Афганістан, роботу об'єднаної Ради зі співробітництва країн Перської затоки (GCC) в плані боротьби з дестабілізуючою активністю іранського режиму, просування миру, процвітання й безпеки в регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-