Дуда розкритикував слова Валенси про політичну близькість Польщі та Росії

Дуда розкритикував слова Валенси про політичну близькість Польщі та Росії

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда критично висловився щодо слів Лєха Валенси в інтерв’ю російському інформагентству “Спутник” про те, що у політичному сенсі Варшаві ближче до Москви, ніж до Нью-Йорка.

Інтерв'ю з Дудою вийшло на телеканалі tvp.info.

“Мені прикро, що президент Лєх Валенса як колишній, але все ж президент Польщі має такі погляди”, - заявив чинний глава держави.

За його словами, це не ті погляди, з якими сьогодні можна було б “спокійно погодитися” тим, хто знає історію Східної Європи і є “чесним політиком”.

“Пан президент Путін стоїть на чолі cвітової наддержави, яка силою змінює кордони в Європі, яка напала спочатку на Грузію, потім на Україну, яка створює багато загроз, породжує багато побоювань, яка здійснює різного роду провокації”, - підкреслив польський лідер.

На його переконання, той, хто виступає за мир у світі, безпеку у Східній Європі і підтримує демократичні країни, поважає свободу і становлення інших держав, не може визнавати такого роду дії Росії відповідними до міжнародного права.

“Це очевидне порушення міжнародного права”, - підсумував Дуда.

Читайте також: Санкції проти Росії треба зберегти і посилити - Дуда

Декілька днів тому в інтерв’ю “Спутніку” президент РП у 1990-1995 рр. Лєх Валенса сказав, що Польщі “не потрібно сваритися з Росією, бо це використовує третя сторона”, і що Варшаві і Москві потрібно “поступатися одна одній” і “разом робити хорошу політику”. Валенса зауважив, що не підтримує політику чинної польської влади, і наголосив, що Варшаві політично “ближче до Москви, ніж до Нью-Йорка”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-