Могеріні озвучила позицію ЄС щодо Керченської кризи

Могеріні озвучила позицію ЄС щодо Керченської кризи

Укрінформ
Європейський Союз має чітку, тверду та об’єднану позицію щодо подій у районі Керченської протоки та вимагає негайного звільнення захоплених Росією українських кораблів та військовослужбовців.

Про це у понеділок під час прес-конференції за підсумками 5-го засідання Ради Асоціації ЄС-Україна заявила Високий представник ЄС Федеріка Могеріні.

«Наша зустріч відбувалася на тлі ескалації навколо Керченської протоки, і це було першим питанням, яке ми обговорили з Прем’єр-міністром (України) цього ранку. Європейський Союз був єдиним та твердим від початку, говорячи, що немає жодного виправдання застосуванню Росією військової сили проти українських кораблів і що всі захоплені моряки, які і захоплені кораблі, мають бути звільнені. Через Керченську протоку має бути забезпечений вільний прохід відповідно до міжнародного законодавства», - наголосила Високий представник ЄС.

Читайте також: Президент: "Азовський пакет санкцій" - наступний крок протидії Кремлю

Вона нагадала, що позицію Євросоюзу з цього питання було підтверджено на рівні глав держав та урядів 29 країн-членів під час зустрічі минулого четверга у Брюсселі.

Могеріні підтвердила, що Євросоюз продовжує підтримувати Україну на шляху реформ.

«Сьогодні ми мали нагоду ще раз нагадати, як ми цінуємо наші відносини з Україною, як сильно ми підтримуємо Україну, зокрема у процесі реформ, що було відображено в одній з фінансових угод, які ми підписали сьогодні вранці в ході Ради Асоціації», - додала Високий представник ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-