Президент:

Президент: "Азовський пакет санкцій" - наступний крок протидії Кремлю

Укрінформ
Наступним кроком у протидії агресії Росії проти України повинно стати запровадження "Азовського пакету санкцій".

З таким закликом виступив президент України Петро Порошенко, коментуючи у Facebook завершення свого візиту до Брюсселя.

"Важливий результат – Європейська Рада схвалила політичне рішення щодо продовження секторальних санкцій проти російського агресора за повне ігнорування Мінських домовленостей. Вже протягом майже п'ятирічного періоду вдається зберігати єдність та солідарність ЄС у протидії російській агресії щодо України, забезпечуючи санкційний тиск на Кремль", - написав Глава держави.

Читайте також: Кабмін пропонує РНБО ввести нові санкції через російську агресію

Порошено повідомив, що завдяки проведеним дводенним переговорам вдалося забезпечити рішення Євроради з підтримкою України у зв'язку з агресивними діями російської сторони в районі Азово-Керченської акваторії.

"Це рішення та проведена дискусія між лідерами ЄС створює добру основу для процесу розробки нових санкцій, аби акт агресії Росії проти України був справедливо і суворо покараний", - впевнений президент України.

Читайте також: Європейська рада матиме сильну позицію по Україні - Могеріні

Він також привітав рішення ЄС започаткувати програму соціально-економічної підтримки районів Приазов'я з метою мінімізації негативних наслідків блокади Росією українських портів.

"Сьогодні весь цивілізований світ встав на підтримку України в її прагненні відновити суверенітет та територіальну цілісність, а також забезпечити економічне зростання і процвітання", - наголосив Глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-