Європейська рада матиме сильну позицію по Україні - Могеріні

Європейська рада матиме сильну позицію по Україні - Могеріні

Керченська криза
Укрінформ
Глави держав та урядів ЄС, які розпочали у четвер у Брюсселі дводенну зустріч Європейської ради на вищому рівні, висловлять потужну підтримку Україні та обговорять збільшення допомоги на її адресу в умовах російської агресії.

Про це перед початком зустрічі під час короткого підходу до преси заявила Високий представник ЄС з питань спільної зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми обговоримо позицію, яку маємо стосовно напруги в Азовському морі. Можу очікувати, що Європейська рада підтвердить нашу сильну позицію і нашу вимогу до Росії звільнити кораблі та екіпажі. Лідери підтвердять не лише нашу рішучу підтримку територіальній цілісності й суверенітету України, але також нашу потужну політику стосовно невизнання незаконної анексії Криму, і суттєвий пакет підтримки для України, яку Європейський Союз уже надає Україні та має намір зміцнити", - зауважила Високий представник ЄС.

Читайте також: У Європарламенті вкотре вимагають від Росії звільнити українських моряків

Вона нагадала, що ці питання були обговорені минулого понеділка на рівні міністрів закордонних справ ЄС за участю українського міністра Павла Клімкіна. Вчора, 12 грудня, в Європейській Раді дискусія з цього приводу відбулася за участю Президента України Петра Порошенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-