Британія посилить тиск на пов'язаних із Кремлем російських олігархів

Британія посилить тиск на пов'язаних із Кремлем російських олігархів

Укрінформ
Спецслужби Британії зі схвалення Прем'єр-міністра Терези Мей мають намір посилити тиск на шістьох бізнесменів, близьких до російського уряду.

Про це повідомляє The Daily Telegraph.

"Спецслужби склали список з шістьох спроможних росіян, які були представлені Терезі Мей. Прем'єр-міністр затвердила список, і імена олігархів будуть розіслані по всіх департаментах Вайтхоллу (британського уряду - ред.) і передані союзникам Великої Британії в Європі та Північній Америці у спробі обмежити їх можливість подорожувати і підтримувати їх бізнес-імперії", - йдеться у повідомленні.

Ці шість бізнесменів визначені британською розвідкою як люди, які мають тісні фінансові та професійні відносини з Кремлем. Однією з осіб, представлених у списку, є російський олігарх Роман Абрамович, який вважається одним з найважливіших фінансових прихильників президента РФ Володимира Путіна.

Читайте також: Мінфін США продовжив тимчасові ліцензії для низки російських компаній

Як зазначає видання, подібні заходи є частиною відповіді за отруєння на території Англії колишнього розвідника РФ Сергія Скрипаля і його доньки Юлії.

Як повідомляв Укрінформ, 5 березня колишній російський розвідник Сергій Скрипаль і його донька Юлія були знайдені без свідомості у Солсбері і потрапили до лікарні з отруєнням невідомою речовиною, яку згодом ідентифікували як нервовий реагент "новачок" російського походження.

В Організації з заборони хімічної зброї дійшли висновку, що влада Британії правильно ідентифікувала речовину, якою були отруєні Скрипаль і його донька, і підтвердили російське походження "новачка".

Пізніше, 30 червня, сталося отруєння "новачком" двох осіб у сусідньому місті Еймсбері. Мати трьох дітей Дон Стерджесс померла. Її партнер, 45-річний Чарлі Роулі, який теж отруївся речовиною, залишається у критичному стані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-