Мінфін США продовжив тимчасові ліцензії для низки російських компаній

Мінфін США продовжив тимчасові ліцензії для низки російських компаній

Укрінформ
Міністерство фінансів США продовжило термін дії генеральних ліцензій для трьох російських груп, які раніше належали чи контролювалися Олегом Дерипаскою й через це потрапили під санкції США.

Про це йдеться в офіційному повідомленні американського Мінфіну, поширеного в п'ятницю, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Управління контролю зовнішніх активів Міністерства фінансів США (OFAC) сьогодні продовжило термін дії деяких генеральних ліцензій, пов'язаних з групою EN+ Group PLC (EN+), Об'єднаною компанією RUSAL PLC (RUSAL) та групою GAZ (GAZ)", - зауважили в американському відомстві.

Читайте також: США цілком виразно пригрозили Росії військовою силою

При цьому уточнюється, що йдеться про генеральні ліцензії 13H, 14D, 15C та 16D, які вносять зміни у свої попередні версії, головним чином, продовжуючи термін дії до 7 січня 2019 року, а також до 21 січня 2019 року для операцій, пов'язаних з компаніями та їхніми дочірніми компаніями.

Нагадаємо: 6 квітня 2018 року OFAC запровадив санкції проти груп EN+, GAZ та RUSAL, оскільки вони прямо або опосередковано перебували у володінні чи під контролем російського олігарха Олега Дерипаски.

Читайте також: США пообіцяли "підвищити ціну" для Росії, якщо вона не звільнить українських моряків

Після цього російські компанії провели суттєві зміни в корпоративному управлінні, зауважили в американському мінфіні.

"Враховуючи, що розгляд цих комплексних дій триває, OFAC продовжує термін дії відповідних загальних ліцензій до 21 січня", - зауважив у цьому зв'язку речник Міністерства фінансів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-