ХДС обрав

ХДС обрав "спадкоємицю" Меркель

Укрінформ
Керівництво у Християнсько-демократичному союзі Німеччини знову отримала жінка - друга в історії партії. Новим головою стала Аннегрет Крамп-Карренбауер.

Вона заручилася підтримкою 51,7% делегатів (517 голосів), її найближчий суперник Фрiдрiх Мерц - 48,2% (482 голоси), повідомляє кореспондент Укрінформу.

Вибирати довелося в два тури, оскільки в першому жоден із 3 кандидатів не отримав простої більшості голосів (до речі, вперше в історії ХДС на посаду голови претендували відразу 3 кандидати).

Аннегрет Крамп-Карренбауер народилася 9 серпня 1962 в містечку Фельклінген у найменшій федеральній землі Саар на південному заході Німеччини. У 2000-2011 роках обіймала посади міністра внутрішніх справ, сім'ї, з прав жінок і спорту, міністра праці, міністра освіти, сім'ї, з прав жінок і культури в уряді Саара. З серпня 2011 року по лютий 2018 — прем'єр-міністр землі Саар. З лютого 2018 року обіймає посаду генерального секретаря ХДС. Заміжня, має троє дітей.

Як відомо, протягом останніх 6815 днів партією керувала Ангела Меркель. За тривалістю перебування на цій посаді вона поступається лише Гельмуту Колю (9279 днів), на третьому місці серед 7 голів ХДС Конрад Аденауер (5632 дні).

Читайте також: Настав час відкрити нову главу - Меркель йде з посади глави ХДС

Наприкінці жовтня Меркель, яка очолювала ХДС 18 років і 8 місяців (з квітня-2000 по сьогоднішній день) і уряд ФРН - з 2005 року, повідомила, що готова продовжувати працювати на посаді канцлера до 2021 року, після чого не стане претендувати на жодні політичні посади, включаючи мандат депутата Бундестагу. У разі, якщо на наступних парламентських виборах ХДС отримає більшість голосів, голова партії стане канцлером Німеччини.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-