Прага вважає Москву винною в розриві ракетного договору

Прага вважає Москву винною в розриві ракетного договору

Укрінформ
Чеська Республіка розділяє висновок США та інших союзників по НАТО про те, що Договір про знищення ракет середнього та малого радіусу дії порушила Росія.

Таку заяву оприлюднив МЗС ЧР.

«Росія одноосібно відповідає за ситуацію, що змусила США вжити заходів щодо виходу з РСМД», - йдеться в заяві.

У чеському зовнішньополітичному відомстві підкреслюють, що Договір було порушено російською стороною, що має системи 9M729, які разом з іншими неконструктивними російськими кроками загрожують євроатлантичній безпеці.

Як зазначається, Чехія, хоч і не є учасницею Договору про РСМД, розуміє причини, що спонукали США вийти з нього в односторонньому порядку. У документі також міститься заклик до Росії повернутися до дотримання цього важливого для безпеки Договору.

Читайте також: США дали Росії два місяці — інакше вийдуть з ракетного договору

«Російська сторона не дотримується положень цього договору вже тривалий час... Цей договір є важливим елементом режиму контролю над озброєннями і має важливе значення для європейської безпеки. Чеська Республіка зацікавлена в її роботі», - підкреслив глава МЗС ЧР Томаш Петршічек.

Чеська сторона підкреслила, що продовжуватиме консультації в Альянсі з питання спільної відповіді на російський курс дій, в інтересах ефективності безпеки і оборони НАТО і його союзників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-