Більшість країн не виконує Паризьку кліматичну угоду – генсек ООН

Більшість країн не виконує Паризьку кліматичну угоду – генсек ООН

Укрінформ
Більшість країн світу не виконує своїх зобов’язань в рамках Паризької кліматичної угоди. Потрібно збільшити активність щодо їх реалізації заради призупинення глобального потепління.

На цьому під час 24 Конференції сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату (COP 24) у польському місті Катовіце заявив Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Ми знаємо, що конкретні рішення є недостатніми. Однак гіршим є те, що більшість країн та урядів у світі не виконують своїх паризьких зобов’язань, а тому ми потребуємо посилення амбіцій у наших діях”,- заявив Гутерреш.

Він висловив оптимізм із приводу того, що великі міста дуже багато роблять для протидії змінам клімату, зокрема, запроваджуючи новітні технології.

Генсек ООН також підкреслив, що лише глобальні дії можуть дати відповіді на виклики у сфері глобального потепління.

Читайте також: У польському Катовіце розпочинається глобальна кліматична конференція

Як інформувалося, під час обговорень та зустрічей на COP24 у польському Катовіце, які триватимуть до 14 грудня, делегати з майже 200 країн мають напрацювати так звану Книгу правил з імплементації Паризької кліматичної угоди. Головна мета Паризької кліматичної угоди - не допустити зростання глобальної середньої температури більше 2°C (по змозі - не більше 1,5°C) щодо показників до початку промислової революції, коли людство почало спалювати величезну кількість викопного палива, що призвело до зміни клімату. Кожна країна зобов'язалася робити внески для досягнення цих двох цілей, так звані національно визначені внески. Що п'ять років держави мають звітувати про зроблені внески у Секретаріат Рамкової конвенції ООН про зміну клімату і ставити нові цілі. Перший звіт країни мають надати у 2023 році.

Фото: yenicag

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-