Шість країн ЄС потрапляють під радіус дії російських ракет у Криму — МОУ

Шість країн ЄС потрапляють під радіус дії російських ракет у Криму — МОУ

Відео
Укрінформ
Росія створює так звані закриті зони, що дають змогу повністю контролювати повітряний і морський простір, а її крилаті ракети з акваторії Чорного моря дають змогу вразити цілі майже в усій Європі.

Про це в ефірі телеканалу UA TV заявив представник головного управління розвідки міністерства оборони України Вадим Скибицький.

«Є два напрями, якими йде Російська Федерація. Перший - це створення так званих заборонених зон для польотів. Ці зони вони створили у Балтії, на Чорному морі, біля берегів Сирії і зараз активно відстоюють в Арктичній зоні. Що це дає? Це дає змогу з використанням ракетних комплексів, комплексів протиповітряної оборони, тих самих С-400, зробити зону повністю закритою з повітряного простору, з морської навігації», - зазначив Скибицький.

Другим напрямом, за його словами, є розміщення крилатих ракет, здатних вразити цілі у більшості країн ЄС. «...«Калібр» дає змогу з території Чорного моря вразити цілі майже в усій Європі. В усякому разі, повністю підпадають під бойовий радіус застосування таких ракет - це Польща, Німеччина, Словаччина, Чехія, Румунія, Болгарія. Тобто, вся Східна Європа, реально, знаходиться під загрозою застосування таких ракетних комплексів саме з території Криму і з території Чорного моря», - заявив представник ГУР МОУ.

Читайте також: РФ відпрацьовує в окупованому Криму ракетні удари в морі та повітрі

Скибицький також зазначив, що агресивні дії Росії в Керченській протоці і напад на українські кораблі 25 листопада мають великий резонанс в усій Європі. За його інформацією, постійне представництво України в ОБСЄ підготувало презентацію не лише про події, що сталися 25 листопада, а й про цілі, які переслідує РФ в Азовському і Чорному морях.

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса у порт Маріуполь. Вони обстріляли і захопили три українські кораблі в Керченській протоці і 24 моряки.

Підконтрольні Росії «суди» в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх затриманих українських моряків. Їх звинувачують у «незаконному перетині кордону».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-