Єврокомісія - проти проведення референдуму ЄС щодо Brexit

Єврокомісія - проти проведення референдуму ЄС щодо Brexit

Укрінформ
Європейська комісія визнала неприйнятною громадську ініціативу щодо проведення в ЄС референдуму з питання, чи має Велика Британія виходити з Євросоюзу, або залишатися в цій організації.

Відповідне повідомлення оприлюднено на сайті Єврокомісії.

«Європейська комісія вирішила сьогодні не реєструвати європейську громадську ініціативу щодо проведення в масштабах ЄС референдуму, чи хочуть європейці, щоб Велика Британія виходила з ЄС або залишалася. Комісія дійшла висновку, що умови для реєстрації цієї ініціативи не були дотримані, адже порушене питання виходить за межі сфери компетенції ЄС», - йдеться у документі.

Читайте також: Верховний суд ЄС обіцяє "швидко" вирішити, чи зможе Британія скасувати Brexit

Організатори громадської ініціативи наполягали на тому, що громадяни Євросоюзу мають право висловити свою думку, хотіли б вони виходу Великої Британії з ЄС, або ні.

Водночас стаття 50 Угоди ЄС безумовно передбачає право будь-якого члена ЄС вийти з Євросоюзу відповідно до власних конституційних правил.

«Хоча Європейська комісія висловлює жаль щодо рішення Великої Британії полишити Європейський Союз, вона поважає результати референдуму (щодо Brexit в Великобританії, - ред.)», - йдеться у повідомленні Єврокомісії.

Читайте також: Brexit-угода може завадити торгівлі між Британією та США — Трамп

Як повідомлялося, офіційною датою виходу Великої Британії із ЄС є 29 березня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-