Верховний суд ЄС обіцяє

Верховний суд ЄС обіцяє "швидко" вирішити, чи зможе Британія скасувати Brexit

Укрінформ
У Верховному суді ЄС швидко вирішать, чи можуть британці переглянути своє рішення про вихід королівства з Європейської спільноти.

Про це повідомляє Reuters.

«Верховний суд ЄС заявив у вівторок, що "швидко" вирішить, чи зможе Британія в односторонньому порядку скасувати своє рішення вийти з Європейського Союзу, що дає британським прихильникам членства в ЄС надію на другий референдум та скасування Brexit», - йдеться у повідомленні.

Адвокати групи шотландських політиків подали клопотання, щоб Європейський суд відповів, чи може Великобританія відкликати своє рішення про вихід з ЄС відповідно до статті 50 Лісабонського договору без згоди інших 27 держав.

Великобританія повинна вийти з ЄС 29 березня 2019 року, через два роки після того, як Лондон подав заяву про вихід зі спільноти відповідно до результатів референдуму у червні 2016 року, що схвалили Brexit.

Читайте також: Стала відома дата голосування щодо Brexit-угоди в британському парламенті

Доля Brexit досі остаточно не вирішена, проект угоди прем'єр-міністра Терези Мей щодо Brexit, узгоджений з ЄС в неділю, має отримати схвалення у британському парламенті 11 грудня. Мей заявила, що якщо її угода не буде проголосована, Велика Британія може залишити ЄС без угоди, або Brexit може не відбутись.

Нагадаємо, голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер виключив можливість розробки нової угоди щодо виходу Великої Британії зі складу ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-