Польща хоче ще більше санкцій для Росії - Дуда

Польща хоче ще більше санкцій для Росії - Дуда

Укрінформ
Польща підтримає міжнародні ініціативи щодо розширення санкцій проти Росії за її агресивні дії проти українців у Керченській протоці, якщо такі пропозиції з’являться на порядку денному.

На цьому після переговорів у Софії з президентом Болгарії Руменом Радевим заявив у вівторок президент Польщі Анджей Дуда, інформує РАР.

“Якщо будуть такі міжнародні ініціативи, і якщо вони з’являтимуться, як наприклад питання подальших санкцій, Польща, без сумніву, включатиметься в ці ініціативи, оскільки ми готові на будь-які дії, які призведуть до завершення цього конфлікту”,- заявив Дуда.

Читайте також: Росія відкриває третій фронт війни проти України – EU Observer

Він підкреслив, що гинуть люди, і є величезне занепокоєння щодо безпеки, відтак потрібно зробити все можливе, щоб проблему було розв’язано.

Дуда підкреслив: немає жодного сумніву, що Росія в Україні є “агресором, і вкотре порушено міжнародне право і угоди, підписані між Росією та Україною, зокрема про судноплавство в Азовському морі”.

Президент РП наголосив на необхідності деескалації та відновлення міжнародного ладу.

“Закликаємо до дотримання міжнародного права. Українські моряки, яких взяли в полон російські війська, мають бути звільнені, Росія також має повернути Україні затримані кораблі”, - наголосив Дуда.

Читайте також: Геращенко назвала "неадекватно м'якою" реакцію світу на агресію РФ на Азові

25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти трьох українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь Азовського моря. Після цього спецпризначенці РФ захопили раніше обстріляні українські малі броньовані артилерійські катери «Бердянськ» і «Нікополь», рейдовий буксир «Яни Капу». На них, за даними українських ВМС, знаходилися 23 моряки, шестеро було поранено.

26 листопада 2018 року Верховна Рада України ухвалила Закон "Про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" на 30 днів у десяти областях.

Фото: KPRP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-