У Канаді пропонують віддати біженцям гроші корупціонерів

У Канаді пропонують віддати біженцям гроші корупціонерів

Укрінформ
Західним державам варто розробити законодавство, що дозволить конфісковувати  заморожені кошти корупціонерів й використовувати їх для допомоги біженцям.

Таку думку в інтерв’ю CBC News висловив керівник Світової ради біженців, колишній міністр закордонних справ Канади Ллойд Аксворсі.

“Ми запропонували шляхом належного процесу розморожувати арештовані кошти й використовувати їх для допомоги жертвам криміналу, корупції та нестабільності, створених поганими хлопцями”, - сказав Аксворсі.

За його словами, підрахунки Світового банку вказують, що таким чином щороку можна задіювати від 10 до 20 млрд дол. “Йдеться про мораль. Погані хлопці мусять платити за своїх жертв”, -  зауважив колишній дипломат.

На його переконання, для розмороження коштів у тих країнах, де вони зберігаються, слід використовувати національні суди. Це дасть змогу використати “десятки мільярдів доларів, прихованих у різних банках та інших схронах, зароблені бойовиками, поганими хлопцями, диктаторами й авторитарними правителями”.

Читайте також: У Штатах фіксують збільшення незаконних мігрантів з Канади

Світова рада біженців була заснована у Канаді в 2017 році з метою вироблення глобальної політики щодо біженців. Наразі уряд Канади має право заморожувати розміщені на території країни кошти іноземних корупціонерів, але не може використовувати їх.

Фото: Reuters

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-