Економічне ослаблення Росії вигідне світу - Гербст

Економічне ослаблення Росії вигідне світу - Гербст

Укрінформ
Агресивна реваншистська політика Росії робить її економічне ослаблення вигідним демократичним державам.

Таку думку під час засіданні Постійного комітету із питань оборони парламенту Канади висловив колишній посол США в Україні Джон Гербст, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Послаблення економіки держави із ядерною зброєю та другою за потужністю армією світу одночасно послаблює і її здатність вести війну у дальній перспективі, що дуже відповідає нашим інтересам”, - сказав Гербст.

Він додав, що санкції також схиляють правлячий у Росії режим до припинення загарбницьких дій на міжнародній арені.

Читайте також: Екс-посол США пропонує новий вид санкцій проти Росії

“Фінансові еліти у Росії усвідомлюють ціну, яку платить економіка за чинну московську агресію. Вони становлять зацікавлену групу у Москві, яка виступає проти війни в Україні. З часом це спонукатиме до ухвалення правильного рішення стосовно необхідності відступу Росії”, - наголосив екс-дипломат.

Нагадаємо, за інформацією The New York Times, демократична партія після проміжних виборів у США буде просувати посилення санкцій, зокрема таких, що вдарять по суверенному боргу РФ. Палата представників на чолі з демократами також хоче суворіше покарати Росію за втручання у американські президентські вибори, агресію проти України й війну в Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-