Екс-посол США пропонує новий вид санкцій проти Росії

Екс-посол США пропонує новий вид санкцій проти Росії

Укрінформ
Західним країнам варто розширити санкції проти Росії і змінити загальний підхід до запровадження обмежувальних заходів.

Про це заявив колишній посол США в Україні Джон Гербст під час засідання Постійного комітету парламенту Канади із питань оборони, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Потрібно більше санкцій. Поки що санкції діяли навздогін, вони карали Росію за вже вчинені погані дії. Нам же слід запровадити проактивні санкції, які завчасно дадуть Москві знати, що у випадку продовження злодійства, обмеження посиляться”, - сказав Гербст.

На його переконання, досягти “проактивності” санкцій можна, приміром, вказавши, що загибелі українських військових призведуть до посилення обмежувальних заходів.

Читайте також: Гербст закликає Канаду надати Україні зброю “понад Javelin”

“Або ж у нових санкціях може стверджуватися, що наступні захоплені 35 км кв української території призведуть до посилення санкцій. Таким чином Москва наперед знатиме, що її чинна поведінка призводить до посилення санкцій”, - наголосив колишній дипломат.

Він також запропонував заборонити деяким російським човнам заходити у Західні порти через перешкоджання Росією вільному мореплавству у Азовському морі.

“США, Канаді та ЄС слід розглянути можливість запровадження законодавства, яке б заборонило російським човнам із Ростова-на-Дону швартуватися у наших портах, поки тривають утиски українського мореплавства”, - підсумував Гербст.

Нагадаємо, у жовтні внаслідок ворожих обстрілів на Донбасі загинуло 11 українських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-