Гербст закликає Канаду надати Україні зброю “понад Javelin”

Гербст закликає Канаду надати Україні зброю “понад Javelin”

Укрінформ
Західні держави повинні надати Україні сучасне летальне озброєння, аби підтримати її у протистоянні із Росією.

Про це під час засідання Постійного комітету парламенту Канади із питань оборони заявив колишній посол США в Україні Джон Гербст, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“В інтересах не лише України, а й Заходу надати Україні зброю, зокрема ракети класу “земля-земля” і “земля-море”, аби зробити вразливими можливі російські десантні операції із висадкою на берег”, - сказав Гербст.

Читайте також: Канадський міністр заявляє про міцну оборонну співпрацю з Україною

Він нагадав депутатам, що з квітня Росія суттєво загострила ситуацію у Азовському морі.

“Україні потрібна допомога понад Javelin”, - наголосив колишній дипломат.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці 2017 року адміністрація президента США Дональда Трампа ухвалила рішення про продаж Україні летальної зброї, у тому числі протитанкових ракетних комплексів “Javelin”. 1 березня Державний департамент США схвалив продаж Україні 210 протиракетних комплексів Javelin і 37 пускових установок до них на загальну суму близько 47 мільйонів доларів.

30 квітня стало відомо, що Україна отримала “Javelin”.

“Javelin” - американський переносний протитанковий ракетний комплекс, призначений для ураження бронетехніки, танків, а також БПЛА, вертольотів і гвинтомоторних літаків, що заходять на посадку. Він працює за принципом "вистрілив-забув", тобто оператор ракетного комплексу не має супроводжувати і коригувати політ ракети, поки вона наближається до цілі, – а залишає позицію безпосередньо після пуску.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-